Блог за интериорен дизайн

Дизайнерски аксесоари за повече стил и елегантност у дома

Интериорен проект на EXTRAVAGANCE design

–––––––––––––––

Всеки дом си има свой стил, но за да се постигне идеалният баланс между практичност и впечатляващ интериор е необходимо умело да се подбере съчетанието от аксесоари и мебели в дома. Понякога само с един, но правилно подбран аксесоар може да се придадете повече изисканост на жилището ви, отколкото ако заложите на голям брой хаотично комбинирани дизайнерски предмети. Важно е всичко да е прецизно избрано и съобразено с цялостната интериорна визия. Затова сме ви подготвили едни кратък списък с практични и елегатни дизайнерски аксесоари, които с присъствието си в дома ви могат да му донесат повече блясък и изискан стил.

  • Елегантен стол „Fan Chair“ от Tom Dixon – това дизайнерско творение с британски стил може да се намери в класическия черен цвят и не по-малко привлекателния дървесно-бежов нюанс. Този стол разполага с черна кожена подложка за сядане, а извитите елементи на облегалката го превръщат в комфортен аксесоар за дома. Освен това в същия дизайн може да намерите малки табуретки и маси, с които интериорното съвършенство на дома ви ще бъде пълно.

Източник: Tom Dixon

  • Кресло „Jupiter Lite“ от Arketipo Firenze – това кресло е резултат от постоянните стилистични изследвания на Arketipo Firenze. Неговият олекотен дизайн и гъвкавост и балансираност между форма и стил го превръщат в чудесно допълнение за вашата всекидневна. Облицовката на креслото може да бъде с кожа в различни цветове, което със сигурност ви гарантира, че ще се впише идеално към интериора на дома ви.

Източник: Arketipo Firenze

  • Разкошният полилей „Heracleum The Big O“ – с полилей като този вашият дом няма как да не буди възхищение и в него да се възцари чувството за изисканост. Дизайнът на полилея е вдъхновен от многогодишното тревисто растение Heracleum, а с кръговота си форма излъчваната светлина се спуска под грациозен ъгъл.

Източник: Moooi Milano

  • Трапезна маса Soho Ker-Woodв основата на тази маса може да се заложи титан, графит или черна лакирана стома с релефна повърхност. Плотът е съчетание от дърво и мраморен гланц, чиито цветове могат отново да бъдат ваш избор. Ето защо тази маса може да се окаже чудесно решение за интериорно подобрение на дома ви.

Източник: Cattelan Italia

  • Интериорен шкаф Paramountлуксозно дизайнерско изпълнение на шкаф с три вратички с гланцово покритие, чийто цвят варира от мока и бяло до матов графит и бронз. Върху вратите елегантно изпъкват стъклени орнаменти с титанови и алуминиеви профили, а полираните крака от неръждаема стомана придават изцяло завършен вид на този интериорен аксесоар от висок клас.

Източник: Cattelan Italia

Представените дизайнерски мебели със сигурност грабват вниманието още от пръв поглед и присъствието им във всеки дом няма да бъде проява на лош вкус. Въпреки това, за да бъде домът ви елегантно обзаведен и всеки детайл в него да ви носи чувство за изисканост и уют, доверете се на експерт в областта на интериорния дизайн. Така ще сте сигурни, че мечтаният интериор ще се появи в дома ви.

Усещане за уютна безкрайност

Да превърнеш едно напълно празно жилище с голи стени в уютен дом е най-голямото предизвикателство за всеки интериорен дизайнер. Тези предизвикателства обаче са ни любими, защото от тях се раждат истинските интериорни шедьоври. Точна така започна историята на проекта, за който ще ви разкажем...

Прочетете още